In memoriam: Milan Kangrga- odlazak najvećeg hrvatskog filozofa
Što je komunizam bez brkova
CHE

Visitor No. 173344

Prvi počeci Foruma mladih SDP-a Grada Pregrade sežu u daleku, daleku prošlost, odnosno u vrijeme kada su nas od trećeg tisućljeća dijelile samo dvije godine. 1997. godine, nakon osnivanja međuopćinske organizacije Foruma mladih, koju su sačinjavali Pregrada, Desinić i Hum na Sutli, u travnju 1998. službeno se formira i gradska organizacija Foruma mladih Pregrada. Inicijatori osnivanja takve nekakve svakakve organizacije bili su predsjednik SDP-a Pregrada gdin Zlatko Šorša, te dopredsjednik SDP-a Pregrada Boris Koprivnjak, tzv. Borivoje Surkilovich. Na toj prvoj osnivačkoj konvenciji na kojoj se pojavio, manje - više, velik broj mladih donešena je kakva-takva jednoglasna odluka o prihvaćanju Statuta i Programa Foruma mladih SDP-a Hrvatske. U ondašnje vodstvo izabrani su bili Boris Koprivnjak kao predsjednik; Vedran Krog kao tajnik; Tomislav Burić, Oliver Sedlar i Tomislav Hohnjec kao članovi Izvršnog odbora. Na konvenciji su također usvojene i zabilježene smjernice o budućem radu FM Pregrada.

Vjerovali, ili ne, ali u našim akcijama bilo je i ponekog uspjeha. Nedugo nakon osnivanja, FM Pregrada kreće punom parom u realizaciju ideja i planova iznešenih na osnivačkoj konvenciji. U suradnji sa GO SDP-a 30. svibnja, 1998. priređujemo centralnu proslavu Dana državnosti (Ženska nogometna utakmica, umjetnički program, nogometna utakmica: mršavi-debeli), koju i smatramo našom prvom uspješnom akcijom (o neuspješnim akcijama ćemo nekom drugom prilikom…).

U lipnju FM sudjeluje sa malonogometnom ekipom na pikniku SDP-a u Gusakovcu (pokraj Donje Stubice), te osvaja vrlo uspješno... hmmm... mjesto. Kolovoz je mjesec pojačanih akcija pa tako Forum mladih, na opće zaprepaštenje sveživućeg pučanstva, započinje suradnju sa katoličkom mladeži. Na tom nivou suradnje organiziraju se druženja mladih na Kunagori (planinarski dom na brdu iznad Pregrade) uz vrlo dobru posjećenost mladih i dobru medijsku pokrivenost (zamislite sretne face onih iz medija kada su prisiljeni komentirati suradnju FMSDP-a i Katoličke mladeži).

Krajem kolovoza organizira se zatvoreni malonogometni turnir za organizacije FM Županije krapinsko-zagorske u cilju poboljšanja komunikacije između samih organizacija FM. Naravno, ne trebamo spominjati odaziv na turnir... ah... ah... ali moramo istaknuti trud tadašnjeg predsjednika FM KZŽ Darka pl. Heraka koji je uspio okupiti ekipu i netrud FM SDP Zagreb koji nisu uspjeli okupiti ekipu (oni su trebali biti gosti turnira). Nakon muškog dijela turnira održao se i ženski malonogometni turnir (Pregrada 1, 2, Varaždin, Sekirišće), gdje su žemskinje pokazale kako se igra nogomet. Za sve sudionike turnira, a i za ostalo pučanstvo, nakon turnira bilo je ponovo organizirano zajedničko druženje na Kunagori.

U rujnu se nastavlja još jačim tempom. FM ponovo šokira javnost - u Pregradi izlazi prvi broj gradskih katoličkih novina “Glas Naroda” u kojem na samoj sredini stoji članak “Apel Odraslima” potpisan sa FM Pregrada i necenzuriranom slikom FM na kojoj se jasno vidi zastava SDP-a. Unatoč tome članak je ocijenjen odlično. Suradnja sa katoličkim novinama nastavlja se i dalje tako da kroz svaki broj postoji standardna kolumna FM.

Krajem rujna slijedila je tradicionalna gradska manifestacija “Branje Grojzdja” i možemo slobodno kazatii da smo te godine bili suorganizatori manifestacije. 24. rujna, je sportski dan i zaduženi smo za logistiku (razglas, rasvjeta, muzika, rekviziti itd...). 25. rujna, organiziramo malonogometni turnir “Forum mladih 98”. Istoga dana obavljamo redarsku službu na koncertu "Gazda". 26. i 27. rujan svodi se uglavnom na vršenje redarske službe na koncertima i priredbama. Umjesto plaćenog redarskog posla, u dogovoru sa Turističkom zajednicom grada, plaća se gostovanje mladog Folklornog ansambla “Venčec” iz Zagreba u cilju prikazivanja, mladim ljudima u gradu, aktivnosti kojima se bave mladi u drugim sredinama. Službeni domaćin FA “Venčec” bio je FM Pregrada.

Dosadašnjim akcijama FM je stekao status organizacije koja se sposobna nositi sa svim organizacijskim i drugim problemima i koja je sposobna u ruke preuzeti velike projekte.

U listopadu slijedi zajednička akcija sa Forumom žena Grada Pregrade i Varaždina kojom se organizira gostovanje Ljubomira Kerekeša sa monodramom “Dimnjačar”.

Nakon sudjelovanja na državnoj konvenciji FM SDPH, u siječnju '99-te saziva se izborna gradska konvencija FM. Izabrano je slijedeće vodstvo: Vedran Krog - predsjednik; Ivana Krušlin - potpredsjednica; Ivica Storjak Cico - tajnik; Tomislav Burić, Denis Burić, Oliver Sedlar, Bojan Apostolovski i Siniša Bele - članovi izvršnog odbora. Nakon konvencije održano je druženje između organizacija FM KZŽ koje je potrajalo dugo u noć (druženje je rezultat zajedničke suradnje organizacija FM KZŽ). Također moramo napomenuti da je FM Pregrada između provedenih akcija imao i nekoliko otvorenih sastanaka na koje su javno pozvani svi mladi ljudi zainteresirani za rad Forumu mladih.
U veljači u suradnji sa FM Varaždin te GO SDP Pregrada i GO SDP Varaždin organizira se izložba mladog umjetnika Dalibora Vidačeka, člana FM Pregrada. Izložba je održana u galeriji FM Varaždin. Također u veljači u suradnji sa Forumom žena i Pregradskim kulturnim središtem organizira se predstava “Povratak ratnika” sa Ljubom Kerekešom u glavnoj ulozi. Sredinom veljače, na zamolbu direktorice TZ Pregrada besplatno obavljamo redarsku službu na održavanju fašničke povorke. FM Pregrada također sudjeluje u fašničkoj povorci u Krapinskim Toplicama.

Ukoliko ste pročitali barem jedan dio ovog majušnog teksta znate o čemu se radi....

Gore navedene akcije su bile provedene u samom početku rada foruma mladih, a novije akcije možete pratiti u rubrici "Njuzovi"...

Kako biste ocijenili dosadašnji rad FM-a Pregrade?

         

SDP predstavio planzamlade@sdp.hr
ZAVRŠILA HUMANITARNA AKCIJA "BOŽIĆ ZA SVE"
1. Božićni Pub Kviz
Novi potpredsjednik FM SDP KZŽ
Humanitarni turnir u beli
Obilježen Međunarodni dan žena
Politička škola FM SDP Hrvatske
Svjetski dan socijalne pravde

Stranica:
1 2 3 4 > >>