In memoriam: Milan Kangrga- odlazak najvećeg hrvatskog filozofa
Što je komunizam bez brkova
CHE

Visitor No. 175230

[VRSAR]
Politička škola FM SDP Hrvatske
02.03.2015.

Forum mladih SDP-a Pregrade sudjelovao je od 27.02.-01.03.2015. na političkoj školi Foruma mladih SDP-a Hrvatske koja se održavala u Vrsaru. Tom prigodom polaznici i polaznice imali su priliku detaljno se informirati o dosadašnjim mjerama Vlade koju predvodi SDP sa svojim koalicijskim partnerima, ali isto tako, upoznati se s općim vrijednostima socijaldemokracije, programom, idejama i politikom za koju se SDP zalaže.

Predavači škole bili su primorsko - goranski župan Zlatko Komadina, zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula, zamjenica ministra rada i mirovinskog sustava Tatjana Dalić, bivši veleposlanik u Italiji Drago Kraljević, Gordana Saršon  te Božo Štifanić.

Zlatko Komadina upoznao je polaznike i polaznice o planiranju i tijeku izborne kampanje, dok je Tonino Picula govorio o izazovima i šansama Europske unije. Tatjana Dalić upoznala je sudionike s mjerama koje provodi Vlada kako bi se mladi što lakše zaposlili i obrazovali te posebno naglasila važnost projekta "Garancija za mlade" koji mladima to i omogućava. Drago Kraljević pričao je o odnosima Italije i Hrvatske kroz povijest te otvorenim pitanjima koja još nisu riješena. O odnosima u društvu i promjenama koje su se dogodile i još uvijek se događaju pričala je Gordana Saršon, a o antifašizmu - njegovoj važnosti, vrijednosti  i ostavštini govorio je Božo Štifanić.

Sve polaznike također su došli pozdraviti predsjednik SDP-a Zagreba Davor Bernardić i potpredsjednik SDP-a Hrvatske Rajko Ostojić. U svojim su govorima gosti istaknuli važnost političkog angažmana svake mlade osobe te posebno naglasili kako socijaldemokracija - tolerantnost, jednakost, solidarnost i pravednost trebaju uvijek biti vrijednosti za koje ćemo se zalagati, ali i boriti. 


PRILOZI UZ TEKST:


page__kopija.jpg

   

 Ispiši članak

Kako biste ocijenili dosadašnji rad FM-a Pregrade?

         

SDP predstavio planzamlade@sdp.hr
ZAVRŠILA HUMANITARNA AKCIJA "BOŽIĆ ZA SVE"
1. Božićni Pub Kviz
Novi potpredsjednik FM SDP KZŽ
Humanitarni turnir u beli
Obilježen Međunarodni dan žena
Politička škola FM SDP Hrvatske
Svjetski dan socijalne pravde

Stranica:
1 2 3 4 > >>